Werkwijze

De productielijn: van korrel tot profiel

TimaFlex mag zich een veelzijdige specialist noemen in kunststof extrusie. Want wereldwijd rekenen onze klanten ons bedrijf tot voorloper in de markt van specifieke kunststofproducten, zoals spiraalslangen, injectiebuizen, hengselbanden, buizen en maatwerkprofielen. Extrusie is een continuproces, waarbij we thermisch vervormbaar materiaal verwarmen en vervormen tot vaste profielen. Een productielijn kent de volgende onderdelen:

1. Hopper

Het extrusieproces begint bij de kunststof korrel, ook wel granulaat. Bij stap 1 storten we het granulaat in de hopper. We voegen pigment toe, zodat het materiaal de gewenste kleur krijgt.

2. Extruder

De extruder verwarmt het granulaat tot een plastische massa. Een transportschroef – de extrudeerspindel – perst de massa vervolgens door een matrijs.

3. Extrusiematrijs

Elke matrijs is maatwerk. Het is de vorm van de matrijs die de plastische massa modelleert.

4. Kalibreerunit

De nog warme kunststof komt in een kalibreerunit terecht. Hier koelt het materiaal gecontroleerd af en krijgt het product de definitieve maatvoering.

5. Koelunit

Om het materiaal vormvast te maken, gaat het profiel in de koelunit.

6. Trekwerk/Take-off

Het extrusieproces moet continu verlopen. De Take-off trekt het profiel vanaf de matrijs gecontroleerd door de verschillende stadia van de productielijn.

7. Afkortunit

In deze fase kort het systeem de profielen op elke gewenste lengte af.

8. Verpakkingseenheid

De laatste stap op de productielijn is het verpakken van de producten naar wens – in dozen, gebundeld of gewikkeld op een spoel.

9. Verzending

Wij verzenden uw producten in nauwe overeenstemming met u.

Op zoek naar een oplossing op maat?

Neem vrijblijvend contact met ons op.