ASSORTIMENT: SPIRAALSLANGEN

Bundel en bescherm kabels

Bundel en bescherm kabels

Spiraalslangen zijn ideaal om kabels te bundelen of te beschermen. Onze spiraalslangen worden wereldwijd in verschillende sectoren gebruikt als spiral wrap, spiraalband of bundelslang. TimaFlex levert spiraalslangen in kleine oplages of juist in flinke volumes. We stemmen de grondstof, diameter, wanddikte en lengte volledig af op uw wensen. Aan welke eisen moet uw spiraalslang voldoen?

Voor elke temperatuur een oplossing

De grondstof voor spiraalslang is doorgaans Polyethyleen (PE). Moet het materiaal bestemd zijn tegen hogere of lagere temperaturen? Dan is Polypropyleen (PP) of Polyamide (PA) geschikter als grondstof voor de spiraalslang. Ook is het mogelijk om de spiraalslang vlamvertragend of vlamdovend te produceren.

Temperatuurbestendigheid van onze grondstoffen

  • PE: van -18 tot +70 graden Celsius
  • PP: van -18 tot +105 graden Celsius
  • PA: van -35 tot +200 graden Celsius

De oplossing voor elk proces

TimaFlex levert spiraalslangen voor bundeling en bescherming van kabels in alle gewenste maten, soorten en hoeveelheden. De standaardkleuren zijn zwart en transparant. Op aanvraag leveren we spiraalslang in andere gangbare RAL kleuren, tegen een meerprijs.

Gereedschappen die nodig zijn voor de productie fabriceren we zelf, met een zeer korte doorlooptijd. Zo hebben we altijd de juiste tools in huis.

Korte levertijd

Spiraalslangen zijn een belangrijke component in het productaanbod van TimaFlex. Twee van onze productielijnen zijn volledig ingericht voor het fabriceren van spiraalslangen. Daarom garanderen we altijd een snelle levering.

Verpakking & labels

Het is belangrijk dat onze spiraalslangen naadloos in uw eigen productieproces passen. Daarom biedt TimaFlex allerlei verschillende verpakkingsmogelijkheden. Van handzame formaten tot bulkverpakkingen. Maar net wat past bij uw situatie. Voor verzending voorzien wij uw product van een label met een batchnummer, zodat de herkomst traceerbaar is.

Op zoek naar een spiraalslang precies naar wens?

Neem vrijblijvend contact met ons op.