Maatwerk

Kunststof profielen op maat

Unieke ideeën en wensen vragen om maatwerk. Zoekt u een custom-made oplossing? TimaFlex ontwikkelt en produceert kunststof profielen op maat. Heeft u al een schetsontwerp? Kom bij ons langs, dan vertalen wij uw schets tot een definitief ontwerp. TimaFlex levert maatwerk van concept tot eindproduct – we houden de lijnen graag kort. Ervaar onze betrokken benadering.

Grondstoffen en gereedschappen

TimaFlex ontwerpt en ontwikkelt eigenhandig extrusiegereedschappen, koelkalibers en randapparatuur. Daarmee maken we profielen uit onder andere de volgende kunststoffen: ABS, bio-based en composteerbare kunststoffen, LDPE, MDPE, HDPE, PA, PP, PP glasgevuld (zelfs tot 60%), PPS, PS (en HIPS), TPE, TPV. In iedere gewenste kleur, afgeknipt of gezaagd met lengtetoleranties van minder dan 0,3mm.

De kosten berekenen: een stappenplan

TimaFlex streeft altijd naar het best uitvoerbare en meest betaalbare ontwerp. In 3 stappen stellen we een maatwerkofferte op:

1.

1.

Ontwerp

Geometrie

Stuur ons uw blauwdruk of een schets van uw idee. Samen bepalen we de precieze afmetingen van uw profiel en maken we de uiteindelijke blauwdruk.

Materiaalkeuze

Als de geometrie van het profiel op papier staat, maken we een keuze voor het materiaal dat we gaan extruderen. De materiaalkeuze hangt af van een aantal factoren:

 • hardheid en elasticiteit
 • UV- en weersbestendigheid
 • brandvertragende of brandwerende eigenschappen
 • kleur
 • antibacteriële eigenschappen
 • antistatische eigenschappen
 • chemische bestendigheid
 • mate van food contact
 • slagvastheid
 • temperatuurbestendigheid
 • diffusiedichtheid
 • inzet van gerecyclede kunststoffen

Afname hoeveelheid

Bij het extruderen van profielen gaat het om meters maken. Want de productie eenmalig opstarten kost energie, tijd en grondstoffen. Dus hoe meer meters per bestelling, hoe efficiënter. Daarom is het belangrijk dat de afnamehoeveelheid vooraf bekend is.

2.

2.

Uniek gereedschap ontwikkelen

Uniek gereedschap ontwikkelen

Elk uniek extrusieprofiel heeft een eigen matrijs en koelkaliber nodig. Aan de hand van de geometrie, materiaalkeuze en afnamehoeveelheid bepaalt TimaFlex hoe we de matrijs en het koelkaliber vormgeven. Zodra het gereedschap is gedefinieerd, kunnen we de kostprijs bepalen.

3.

3.

Offerte op maat

Offerte op maat

Met de opbrengst van stap 1 en stap 2 stelt TimaFlex een offerte op maat voor u op. Binnen enkele dagen ontvangt u onze prijsopgave.

Korte levertijd

TimaFlex ontwerpt en ontwikkelt zelf extrusiegereedschappen en koelkalibers voor het productieproces. Zo garanderen dan ook een zeer korte levertijd.

Verpakking & labels

Het is belangrijk dat onze producten naadloos in uw eigen productieproces passen. Daarom biedt TimaFlex allerlei verschillende verpakkingsmogelijkheden. Van handzame formaten tot bulkverpakkingen. Maar net wat past bij uw situatie. Voor verzending voorzien wij uw product van een label met een batchnummer, zodat de herkomst traceerbaar is.

Op zoek naar een maatwerkoplossing?