handle strips

Handle strips semi-manufactured products for the packaging industry

De verpakkingsindustrie gebruikt hengselbanden voor bijvoorbeeld verfblikken en wasmiddelkartons. TimaFlex is al jarenlang dé specialist in de productie van kunststof band – het halffabricaat dat machinaal wordt verwerkt tot hengsels. We stemmen de uitvoering af op uw wensen. Aan welke eisen moet uw hengselband voldoen?

Hengselbanden: de uitvoering

Jaarlijks produceert TimaFlex moeiteloos miljoenen meters hengselband. Twee van onze extrusielijnen zijn exclusief voor de productie van hengselband, het halffabricaat dat de basis is voor hengsels van verpakkingen. De grondstof voor hengselband is Polypropyleen (PP). TimaFlex levert het lint in alle denkbare RAL-kleuren. Goed om te weten: de matrijzen om dit lint te extruderen zijn uniek. Omdat TimaFlex dit bijzondere ontwerp in eigen beheer heeft, garanderen we altijd een snelle levering.

Toepassingen hengselband

TimaFlex levert hengselband voor producenten, machines en toepassingen, zoals:

  • Bodypack & Bodypack 5
  • Plastic bail handle
  • Sabatier handlepack
  • Soudronic
  • Pails with plastic handle

Aanlevering & labels

Met zeer geavanceerde apparatuur wikkelen we de hengselband in onze productielocatie op houten haspels. Deze haspels gaan de verpakkingsindustrie, die het halffabricaat met speciale handlepack machines verwerkt tot hengsels voor verfblikken en wasmiddelkartons. Voor verzending voorzien wij elk haspel van een label met een batchnummer, zodat de herkomst traceerbaar is.

Op zoek naar een hengselband exact naar wens?

Neem vrijblijvend contact met ons op en vraag een offerte aan.