Kunststof extrusie procesHet proces van korrel tot product

 

 

Kunststof extrusie proces

Kunststof extrusie productieproces

1. Hopper
Hierin gaan de kunststof korrels (granulaat) om de kunststof extruder te ‘’voeden’’. In deze fase wordt veelal d.m.v. een kleurfeeder pigment (kleurstof) toegevoegd om de plastische massa op de gewenste kleur te brengen voor het uiteindelijke profiel.

2. Extruder
Het ingebrachte granulaat wordt in de extruder verwarmd tot een plastische massa en door middel van een transportschroef (extrudeerspindel) onder druk uit de extruder door de matrijs geperst.

3. Extrusiematrijs
Deze bevat een gat of gaten in de vorm van het te vervaardigen profiel.

4. Kalibreer-unit
De nog warme voorgevormde massa, welke zojuist uit de matrijs is geperst, wordt door het kalibreergedeelte getrokken en tevens gekoeld. De kalibreerinrichting zorgt ervoor dat de massa de juiste vorm en maatvoering aanneemt.

5. Koelunit
Na het kalibreren wordt het nog relatief warme profiel door de koelunit getrokken en d.m.v. waterkoeling verder afgekoeld, met als gevolg dat het profiel sterk en vormvast wordt.

6. Trekwerk (Take-off)
Deze inrichting zorgt ervoor dat het profiel vanaf de matrijs door de verschillende stadia van het extrusieproces wordt getrokken.

7. Afkort inrichting
Met dit systeem kunnen de verschillende profielen op elke gewenste lengte worden afgekort. 

8. Verpakkingseenheid
Aan het einde van de productielijn worden de producten desgewenst verpakt in dozen, gebundeld of opgewikkeld etc.

Meer weten over dit proces of om te weten te komen wat dit voor uw organisatie kan betekenen? Kijk dan bij onze producten of neem contact met ons op.